Tv-tip: Diving into the Unknown

© GF

Diving into the Unknown: ijzersterke vriendschap in donkere, claustrofobische dieptes. En de spannendste duikdocu ooit gemaakt.

De Fin Patrik Gronqvist en zijn vier vrienden willen een gooi doen naar het wereldrecord voor de langste duik in een onderwatergrottenstelsel.

Documentairefilmer Juan Reina legt de voorbereidingen vast op camera, maar tijdens een testduik in het noorden van Noorwegen verdrinken twee van zijn maten – een van hen zelfs voor de duikhelm-met-GoPro van de machteloze Gronqvist. Internationale bergingsoperaties leveren niets op en worden, net als het bewuste grottenstelsel, afgesloten. Pas twee maanden later onderneemt Gronqvist een illegale operatie om de twee lichamen boven te halen. En Juan Reina kan doorfilmen.

In Diving into the Unknown toont hij hoe de drie getraumatiseerde overlevenden van de eerste duikpoging opnieuw de 130 meter afdalen in het watergraf van hun twee verloren kameraden. Diving into the Unknown: ijzersterke vriendschap in donkere, claustrofobische dieptes. En de spannendste duikdocu ooit gemaakt. (SR)

Deze uitzending is verplaatst van zondag 2/10 naar zondag 27/11 op Canvas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content