Tv-tip: Concertfilm ‘Prince: Sign O’ The Times’ (Canvas, 22.45u)

© gf

Canvas past zijn programmatie aan en zendt vanavond de concertfilm ‘Sign O’ The Times’ uit. De opname bevat klassiekers als ‘Little Red Corvette’, ‘Sign O’ the times’ en ‘If I was your girlfriend’.

‘Sign O’ The Times’ moest in principe een compilatie worden van de passage van Prince in de Rotterdamse Ahoy – op 26, 27 en 28 juni – en van het concert in het Antwerpse Sportpaleis, op 29 juni 1987. Maar de geluidsbanden bleken achteraf voor een groot deel onbruikbaar. Zijne Purperen Hoogheid, die bekend stond als een perfectionist, besloot om de opnames over te doen in zijn legendarische Paisley Park Studios, in Minessota.

De setlist staat bol van straffe nummers. Met elf van de dertien songs uit het gelijknamige meesterwerk van Prince. Naast onverslijtbare klassiekers als ‘Little Red Corvette’ (uit het album 1999) en ‘Sign O’ the times’ passeren ook de revue: ‘ If I Was Your Girlfriend’, een van de beste relatie-songs ooit; ‘Slow Love’, de ultieme song over seks; en ‘Gonna Be a Beautiful Night’, ‘Hot Thing’ of It’, stuk voor stuk nummers die swingen als de besten.

De film – geregisseerd door Prince – was vooral voor het Amerikaanse publiek bedoeld, omdat de ‘Sign O’ The Times Tour’ er geen halt hield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content