Tv-tip: Canvas herdenkt Steve Stevaert met documentaire ‘Hoge bomen’ (22.15u)

© gf

Naar aanleiding van het overlijden van Steve Stevaert herhaalt Canvas een documentaire uit de reeks ‘Hoge bomen’, geregisseerd door Manu Riche. De film uit 2005 portretteert de politicus op één van de meest beslissende momenten in zijn carrière.

‘Hoge Bomen’ is de reportage van Manu Riche die in 2005 maandenlang Steve Stevaert volgde. De meer dan 30 uur beeldmateriaal die hij ter beschikking had, verwerkte hij tot een documentaire van 50 minuten. De film toont hoe politiek in onze tijd eigenlijk vooral een media-realiteit is geworden, met zijn goede en slechte acteurs. We zien Stevaert als populaire politicus, als voorzitter van zijn partij en uiteindelijk als gouverneur van de provincie Limburg.

‘Hoge Bomen’ is meer dan alleen een documentaire over een politicus. Het is ook een politieke prent, over de impact van het beeld en van de media. Het toont welke beeldconstructies de media maken van een politicus, zo meldt het persbericht van de VRT.

Naast Stevaert komen ook Johan Vanhoecke (zijn woordvoerder), journalisten Siegfried Bracke, Phara De Aguirre, Ivan De Vadder, Perez Roque (minister van buitenlandse zaken van Cuba) en een heleboel collega-politici zoals Louis Tobback en Freya Van den Bossche in beeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content