Tv-tip: Borgen @ Ned2 (23.00u)

Vanavond start op Nederland 2 het derde en laatste seizoen van Borgen, de Deense politieke dramaserie over de (fictieve) eerste vrouwelijke premier van het land.

Waar moet je naartoe nadat je alles al gedaan hebt? Terug naar datgene dat je met het meeste plezier deed. Dat is de boodschap van het derde en laatste seizoen van Borgen, de Deense politieke dramaserie over de (fictieve) eerste vrouwelijke premier van het land. Jaargang 3 van de serie gaat van start ruim twee jaar na de gebeurtenissen op het einde van het vorige seizoen, en in die tussentijd is er heel wat veranderd: Birgitte Nyborg is premier en zelfs politica af en vult nu haar dagen door als CEO de wereld rond te reizen samen met haar vriend, een Britse architect, en lezingen te geven. Katrine en Kasper Juul, het Moonlighting-koppel uit de reeks, hebben dan weer samen een kind gekregen maar ze zijn ondertussen ook alweer uit elkaar.

Als Nyborg na een van haar lezingen voor de zoveelste keer de vraag krijgt wat ze zou doen mocht ze wel nog premier zijn, ziet ze echter in dat haar hart nog steeds bij de politiek ligt. Ze maakt een comeback, eerst binnen haar eigen Middenpartij, maar als die haar niet met open armen ontvangt, richt ze een nieuwe beweging op, samen met enkele andere politici en met Katrine als haar woordvoerster/spindoctor. Plotseling is ze dus weer helemaal wie ze bij het begin van Borgen was: de underdog uit een kleine partij die zittend premier Lars Hesselboe uitdaagt en haar land een andere, progressievere richting uit wil sturen. (SW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content