Tv-serie rond Jommeke in de maak

Vanaf 2013 wordt er getekend aan een tv-serie rond de Vlaamse stripheld Jommeke. ‘We willen de strip uitbouwen in een audio-visueel project’, zegt uitgeverij Ballon Media.

Vanaf 2013 wordt er getekend aan een tv-serie rond Jommeke. De Vlaamse stripheld belandt zo in een internationale coproductie. Dat schrijft De Standaard.

In Vlaanderen verkopen we tegenwoordig net geen miljoen Jommeke-albums per jaar, zegt Alexis Dragonetti, CEO van uitgeverij Ballon Media. “Op een bevolking van 6 miljoen mensen is dat enorm. Toen we Jommeke in 2008 overnamen, was onze eerste bekommernis om de oplagedaling een halt toe te roepen. Nu dat gelukt is, willen we de strip uitbouwen in andere media, zoals in een audio-visueel project.”

“In de eerste plaats willen we de unieke positie van Jommeke in Vlaanderen veiligstellen. Jommeke is bij uitstek een strip voor eerste lezertjes, zowel jongens als meisjes. Het is veilig entertainment.”

Robbedoes

Een ander gedurfd plan uit hetzelfde huis is de mogelijke herlancering van het weekblad Robbedoes. De Nederlandstalige versie van Spirou werd in 2005 stopgezet, terwijl het Franse moederblad nog altijd bestaat.

‘In het najaar van 2013 bestaat het personage Robbedoes 75 jaar. Een uitgelezen moment voor een nieuwe start. De plannen zijn vergevorderd. Momenteel praten we met verschillende partners en onderzoeken we wat de beste optie is: een zelfstandig magazine of en bijlage bij een bestaande publicatie.’ (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content