True Blood: Vampier hier

Veel bloedverlies in het tweede seizoen van ‘True Blood’, maar gelukkig leidt dat niet tot kwaliteitverlies, integendeel.

True Blood – Seizoen 2

Reeks: **** Extra’s: ** (Warner Home Video)

Reeks. Het begrip ‘moeilijke tweede’ is niet alleen van toepassing op platen maar ook op tv-series. Als de verrassing uitgewerkt is en het centrale mysterie opgelost, blijkt wel eens dat de makers eigenlijk niet veel meer te vertellen hebben en gaan sommige reeksen kopje onder. In het geval van True Blood loerde dat gevaar ook om de hoek, want bij zo’n uitbundige serie over vampiers vol bloed en andere lichaamsvochten is de kans dat na een vijftiental afleveringen de vermoeidheid toeslaat – zowel bij de schrijvers als bij de kijkers – groot. We kunnen u geruststellen: ook nu de seriemoordenaar uit het eerste seizoen geklist is, leeft True Blood nog en zelfs uitbundiger dan tevoren.

Dit tweede seizoen draait ruwweg rond drie personages en hun verhalen: Sookie’s broer Jason die steeds dieper verstrikt raakt in Fellowship of the Sun, de religieuze groepering die alle vampiers weg wil, Eric (Alexander Skarsgard uit Generation Kill, die met dit seizoen in de VS uitgroeide tot een sekssymbool) die samen met het centrale koppel Sookie en Bill op zoek gaat naar een verdwenen vampiersheriff, en de mysterieuze Maryann, een tovenares die het dorpje Bon Temps in haar ban krijgt. We schrijven niet toevallig ‘ruwweg’, want de plotlijnen zijn soms niet te tellen en de thema’s uit het eerste seizoen – het moeilijke samenleven tussen mensen en vampiers, religieuze onverdraagzaamheid… – zijn ook weer volop van de partij.

De emotionele verbondenheid die we voel(d)en met Six Feet Under, Mad Men of The Wire, ontbreekt nog altijd een beetje bij True Blood, maar er zijn vandaag weinig tv-reeksen waar je zoveel plezier aan kunt beleven. Wie de mix van camp, surrealisme en seks in het eerste seizoen niet kon smaken, zal weliswaar met deze box niet overtuigd worden, maar de fans van de reeks kunnen zonder zorgen een nieuwe dosis True Blood in huis halen.

Extra’s. Zeven audiocommentaren met makers en hoofdrolspelers en twee korte filmpjes, een waarin de leiders van de Fellowship of the Sun de regels van hun groepering uitleggen en een fake nieuwsmagazine met verhalen over vampiers.

Stefaan Werbrouck

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content