Tomas Van Den Spiegel is ‘Slimste Mens ter Wereld’

Basketbalspeler Tomas Van Den Spiegel heeft zich gekroond tot ‘De Slimste Mens ter Wereld’. In een spannende finale had Van Den Spiegel twee seconden overschot op ‘onbekende Vlaming’ Magali Cobbaert.

Studio Brussel-presentator Otto-Jan Ham, voor velen de favoriet omdat hij dit seizoen met elf deelnames het record evenaarde, haalde het eindspel dus niet. Een eventuele nieuwe reeks van “De Slimste Mens ter Wereld” zal ten vroegste volgend najaar te zien zijn op VIER.

Presentator Erik Van Looy mocht in dat finale spelletje zijn gekende “’t Is gebeurd” bovenhalen bij de vraag “Wie is of wat weet je over Roger De Clerck?” Met nog twee seconden over op de klok zei Van Den Spiegel “boer”, het vierde antwoord dat hij nodig had om Cobbaert op nul te krijgen en de titel van “Slimste Mens” binnen te rijven.

Van Den Spiegel is de negende winnaar van de quiz die dit seizoen voor het eerst te zien was op VIER. Vorige winnaars waren Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans (die tussendoor ook “Allerslimste Mens” werd), Wouter Deprez, Steven Van Herreweghe, Annelies Rutten, Freek Braeckman en Linda De Win.

In het eerste seizoen op VIER – daarvoor was de quiz te zien op Eén – haalde “De Slimste Mens ter Wereld” gemiddeld 827.764 kijkers per aflevering (tot voor de finale). Volgens de tv-zender was de quiz marktleider en haalde hij een gemiddeld marktaandeel van 30 procent in de VIER-doelgroep (18- tot 54-jarigen). Dat aandeel liep tijdens de finaleweek op tot 38 procent, luidt het. De eerste aflevering (gemiddeld 1.045.764 kijkers) lokte de meeste kijkers, maar ook tijdens de finaleweek werd de kaap van een miljoen kijkers een paar keer gerond.

“We zijn aan het bekijken of er een volgende reeks zal komen”, luidt het bij VIER. “Dat zal ten vroegste volgend najaar zijn.” Tijdens het voorjaar van 2013 zullen op VIER elke werkdag twee Woestijnvis-quizzen te zien zijn: “De Slimste Gemeente van Vlaanderen” met Michiel Devlieger en Sven De Leijer, en een nieuwe quiz met Steven Van Herreweghe. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content