Toekomst Ballet van Vlaanderen op tafel tijdens ondernemingsraad

Het Ballet kampt al jaren met financiële problemen. De recente besparingsoperatie van Schauvliege vormt de druppel.

Bij het Ballet van Vlaanderen in Antwerpen vindt donderdag een ondernemingsraad plaats waarop de toekomst van het gezelschap wordt besproken, zo is bij het Ballet te horen. Volgens Philip Heylen (CD&V) – Antwerps schepen van Cultuur en ondervoorzitter van de raad van bestuur van het Ballet – wordt er momenteel gesproken met de topdansers om te kijken wie aan boord kan worden gehouden.

Voor de functie van artistiek directeur wordt er een vacature uitgeschreven ter vervanging van Kathryn Bennetts, die ten laatste volgend jaar moet vertrekken. Zij houdt er mogelijk na dit seizoen al uit eigen beweging mee op. “Wij bedanken Kathryn Bennetts alvast voor haar prachtige werk en jarenlange inzet en zullen er alles aan doen om de continuïteit van het Ballet van Vlaanderen zo goed mogelijk te verzekeren”, laat Philip Heylen via zijn woordvoerster weten.

Concretere informatie wordt pas na de ondernemingsraad van donderdag verwacht. Tot dan houdt het Ballet zelf alvast een communicatiestop. Het Ballet van Vlaanderen kampt al jaren met financiële problemen door een grote kloof tussen het door de Vlaamse regering vastgelegde budget en de hoge ambities van het gezelschap.

De recente besparingsoperatie van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) lijkt nu de druppel te worden. De raad van bestuur schrapte alvast de productie ‘Giselle’ en hoopt na de ondernemingsraad van donderdag meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van het Ballet. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content