Tim Pauwels wordt de eerste manager beroepsethiek bij VRT

Tim Pauwels, tot 14 oktober politiek verslaggever bij de VRT-nieuwsdienst, gaat de ‘beroepsethische regels voor de niet-nieuwsdienstprogramma’s onder de loep nemen’.

Tim Pauwels zal de komende maanden de “beroepsethische regels voor de niet-nieuwsdienstprogramma’s onder de loep nemen” en die waar nodig verder verfijnen.

Tim Pauwels krijgt een adviserende en coördinerende rol. In zijn nieuwe functie rapporteert hij aan het VRT-directiecollege en blijft alvast in functie tot eind 2013.

De VRT heeft twee instanties die zich met beroepsethiek inlaten. Binnen de nieuwsdienst bestaat al tien jaar een deontologische adviesraad die de algemeen hoofdredacteur adviseert en die, indien nodig, snel kan worden geconsulteerd om een probleem op de nieuwsdienst te bespreken. Aan de structuren bij de nieuwsdienst verandert ook na de komst van de manager beroepsethiek niets, aldus de VRT.

Sinds 2010 bestaat er voor alle programma’s die niet door VRT Nieuws worden gemaakt een programmacharterraad, samengesteld uit programmamakers en netverantwoordelijken uit verschillende hoeken van de VRT. Die raad spreekt zich uit over de deontologische richtlijnen, maar is niet operationeel op dagelijkse basis.

Het ontbrak dus aan een aanspreekpunt voor dagdagelijks deontologisch advies, opleiding en coördinatie. Pauwels zal in de toekomst als manager beroepsethiek die rol op zich nemen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content