Theatervoorstelling Monty Python krijgt wereldwijd vertoningen in bioscopen

De tickets voor de voorstelling ‘One Down, Five to Go’ van het komische collectief Monty Python was in een mum van tijd uitverkocht. Om tegemoet te komen aan alle fans die geen kaartje wisten te bemachtigen, zal de show uitgezonden worden in verschillende bioscoopzalen wereldwijd.

Via de website van de theatervoorstelling, lieten de vijf overblijvende leden van Monty Python weten dat de liveshow in maar liefst 1500 bioscoopzalen te zien zal zijn. De allerlaatste reünievoorstelling, die plaatsvindt op 20 juli in O2 in Londen, zal worden gefilmd en uitgezonden in filmzalen wereldwijd.

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin doopte de reeks van tien optredens kregen ‘One Down, Five to Go’ als eerbetoon aan Graham Chapman, het zesde lid van Monty Python. Chapman stierf in 1989 ten gevolge van keelkanker.

Omdat het onmogelijk is voor de drukbezette komieken om op wereldtournee te gaan, hebben ze beslist de laatste vertoning van hun show op het grote scherm te vertonen. ‘Dankzij de fantastische uitvinding van cinema, zal de laatste avond van Monty Python naar een bioscoop in jouw buurt komen,’ valt te lezen op de website van de voorstelling.

De komieken zullen schitteren in 1500 bioscoopzalen, waarvan 450 in het Verenigd Koninkrijk. Of België bij de gelukkigen zal zijn, is nog niet bekend gemaakt. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content