Theaterfestival krijgt nieuwe coördinator

Els De Bodt volgt Don Verboven op als festivalcoördinator.

Els De Bodt volgt Don Verboven op als coördinator van Het Theaterfestival.

Don Verboven, sinds 2006 coördinator van het Theaterfestival, geeft na de komende festivaleditie, die plaatsvindt van 26 augustus tot en met 4 september 2010 in Antwerpen, de fakkel door aan Els De Bodt (38).

Zij was voordien coördinator van de cultuurredactie van ‘Het Belang van Limburg’ en is sinds 2006 programmator podiumkunsten in het Leuvense kunstencentrum STUK. Zij is eveneens ondervoorzitter van de beoordelingscommissie Theater van de Vlaamse Gemeenschap.

Discussies
Vanaf 1 oktober 2010 neemt zij de functie van festivalcoördinator over, maar ze neemt nu al de taak op zich om de nieuwe jury voor het Theaterfestival 2011 samen te stellen. Die jury buigt zich immers over de Vlaamse en Nederlandse voorstellingen die in première gaan tussen mei 2010 en april 2011.

Gezien de recente discussies over de volgens sommigen te hermetische en weinig publieksvriendelijke keuze van de jury’s van de afgelopen jaren, kan De Bodts selectie van de jury een belangrijke koerswijziging voor het Theaterfestival zijn.

Liv Laveyne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content