Theater Tol uit Antwerpen op de Olympische Spelen

Theater Tol, een internationaal muziektheatergezelschap uit Antwerpen sinds 1998, speelt op de Olympische Spelen in Londen van 27 juli tot en met 1 augustus de luchtvoorstelling ‘Luce’.

Theater Tol, een internationaal muziektheatergezelschap uit Antwerpen sinds 1998, verblijdt de Olympische Spelen in Londen van 27 juli tot en met 1 augustus met de luchtvoorstelling ‘Luce’.

De voorstelling is gebaseerd op het leven van wielerheld Fausto Coppi, zijn strijd tegen Gino Bartali en zijn liefde voor de gehuwde Giulia Locatelli, de Witte Dame. De twee wielrenners Coppi en Bartali verdeelden het Italië van de jaren veertig en vijftig in twee kampen: de supporters van de katholieke, brave Bartali tegenover die van de ongelovige Coppi.

Er wordt vooral gebruik gemaakt van muziek, dans, film met archiefbeelden van Italië tijdens de oorlog en – aangezien het om een luchtvoorstelling gaat – installaties die de hoogte ingaan. De acteur die gestalte geeft aan Coppi zal op een bepaald moment hoog boven de grond zijn viool bovenhalen.

” ‘Luce’ betekent ‘licht’ in het Italiaans. De voorstelling gaat over helden, liefde, strijd en hoop. Licht geeft hoop,” verklaart regisseuse Lot Seuntjens

De voorstelling gaat de lucht in naast het Olympisch stadion, in het Victoria Park, waar ook andere culturele manifestaties zullen plaatsvinden. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content