Els Van Steenberghe

Theater: De dementiedimensie

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

‘Sorry voor alles’ is een uitzonderlijk plezante trip naar het einde van de wereld. Onder de onstuimige reisbegeleiding van Joris Van den Brande en Joost Vandecasteele.

The Play = Sorry voor alles

Gezelschap = BRONKS

In een zin = Een zalig vrijgevochten toneelstuk dat bijtend hilarisch is, dolt met theatercodes (en alle andere maatschappelijke codes) en nergens zweverig of oppervlakkig wordt.

Hoogtepunt = De scène waarin de queeste start en Joost Vandecasteele in een wachtkamer ontvangen wordt door de hilarische secretaris van God.

Score = * * * *

Quote = ‘De wereld is overtijd’

Terwijl Joris Van den Brande – in vaalwit hemdje, muisgrijze broek en dito orthopedische sneakers – door de vloer zakt, houdt Joost Vandecasteele – vermomd in eenzelfde ‘bejaardenuniformpje’ – een stuk van het met bloemetjesbehang beplakt rusthuiskamerdecor overeind. Ondertussen transformeert een lampenkap tot appelboom, rollen de kleurige pillen en Starbucksbekers over de grond en rinkelt ergens een telefoon.

Dit is de waanzinnige wereld van Sorry voor alles. Vanuit dit ‘bejaardentehuis’ onderneemt het olijke duo een avontuurlijke tocht naar de dement geworden schepper van de vierkant draaiende wereld.

Voor een keertje is de crisis een godsgeschenk want ze maande deze twee kameraden aan om met lijven en woorden een vrijgevochten toneelstuk te boetseren dat bijtend hilarisch is, dolt met theatercodes (en alle andere sociale, politieke en religieuze codes) en nergens zweverig of oppervlakkig wordt.

Els Van Steenberghe

De volledige recensie lees je volgende week (woensdag 17 april 2013) in Knack Focus.

Meer info: www.bronks.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content