Theater aan Zee in nieuw cultuurcentrum

Theater aan Zee zal tussen 1 en 10 augustus in Oostende de zaalvoorstellingen programmeren in het voormalige postgebouw, dat sinds eind 2012 omgevormd is tot cultuurcentrum De Grote Post.

Theater aan Zee zal tussen 1 en 10 augustus in Oostende de zaalvoorstellingen programmeren in het voormalige postgebouw, dat sinds eind 2012 omgevormd is tot cultuurcentrum De Grote Post. Dat is gebleken bij de voorstelling van het uitgebreide programma van het theaterfestival.

“Er zijn meer dan 400 voorstellingen. Uiteraard zijn we blij dat we volop kunnen programmeren in De Grote Post waar Theater aan Zee nu een vaste locatie heeft. Maar ook de locatievoorstellingen, in de haven, duinen of het centrum van de stad, blijven we behouden”, zegt coördinator Luc Muylaert.

Het festival heeft vier grote luiken: theater, muziek, een kinder- en een letterenfestival. Het literatuurprogramma vindt plaats in De Grote Post en het kinderfestival in het nabijgelegen Leopoldpark. Het Antwerpse collectief De Roovers (Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente en Robby Cleiren) is centrale gast. “We spelen zelf vier voorstellingen, maar konden ook verwanten uitnodigen. Dat zijn mensen waarmee we de voorbije 19 jaar hebben samengewerkt”, zo duidde acteur Robby Cleiren. Voor die verwanten komen Josse De Pauw, het gezelschap Ontroerend Goed, Warre Borgmans, compagnie Marius en anderen naar de badstad.

Het festival dat werkt met een budget van 1,6 miljoen euro geeft ook een groot podium aan jonge theater- en muziekmakers. Twintig jonge theatermakers, acht jonge auteurs, acht jonge cineasten en zes jonge bands werden geselecteerd. De prijs voor Jong Talent werd opgetrokken naar 12.500 euro.

De meest opvallende voorstelling is ‘De Noces/Svadebka/de bruiloft’ waarbij tijdens vijf voorstellingen van telkens 500 mensen de danscantate van Stravinsky en de eenakter De Bruiloft worden verweven in een feestelijke voorstelling. Ook voor die opvoering tekenen De Roovers. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content