The Social House stopt: ‘De deelnemers kregen doodsbedreigingen’

De deelnemers van 'The Social House' © Wünderbaar

(Belga) De internetreeks “The Social House”, waarin Vlaamse influencers een tijdje samenleven in een vakantiehuis, stopt helemaal. Het productiehuis Wünderbaar zegt dat de deelnemers doodsbedreigingen kregen en dat vrijdag vuurwerkpijlen werden afgevuurd op het huis.

‘The Social House’ was sinds maandag te volgen via YouTube en andere sociale media. Maar er kwam veel kritiek. Nogal wat jongeren vonden het fout dat de influencers met acht in een huis leuke dingen konden doen, terwijl anderen zich aan de coronamaatregelen moeten houden. Ook het gebrek aan diversiteit onder de deelnemers werd aangeklaagd.

Influencer Flo Windey stapte uit het programma, waarna de makers donderdag een pauze van twee dagen aankondigden. Nu kondigt het productiehuis aan dat de influencers het huis verlaten.

‘De online kritiek veranderde de laatste dagen in regelrechte online haat die alle grenzen overschrijdt met doodsbedreigingen naar de bewoners en haat naar hun geliefden’, staat in een boodschap op Instagram. ‘Ondertussen kregen we ook ongewenste bezoekers aan The Social House, inclusief vuurwerkpijlen die op het huis werden afgevuurd.’ ‘Dat was de druppel voor ons’, zegt Roel Sweron van Wünderbaar. ‘De veiligheid en het mentale welzijn van de creators staan boven alles. We moeten daarin onze verantwoordelijkheid nemen.’

Een klacht bij de politie wordt onderzocht. ‘We gaan alle nodige zaken verzamelen en bekijken hoe we dat aanpakken.’ De politie passeerde al vaker aan het huis in het West-Vlaamse Westouter. Het productiehuis begraaft het programma niet definitief, maar wil het hernemen als de coronamaatregelen worden versoepeld. ‘De negatieve reacties overheersten de laatste dagen, maar we hebben ook enorm veel positieve reacties gekregen van mensen die willen dat we doordoen. We mogen niet toegeven aan de haat’, zegt Sweron. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content