The New York Times grote winnaar Pullitzerprijzen

Journalisten Jeffrey Gettleman en David Kocieniewski van The New York Times winnen de belangrijkste Pullitzerprijzen.

De New York Times is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Pulitzer-prijzen, met twee awards voor internationale berichtgeving en duiding. De online publicaties Huffington Post en Politico wonnen dit jaar hun eerste award.

Jeffrey Gettleman van The New York Times sleepte de belangrijke Pulitzer-prijs voor internationale berichtgeving in de wacht met zijn verslaggeving over de hongersnood en conflicten in Oost-Afrika.

Belastingen

Zijn collega David Kocieniewski kreeg een award voor zijn reeks over hoe rijke Amerikaanse burgers belastingen ontlopen. Hij kreeg de prijs uitgereikt bijna op hetzelfde moment dat de Amerikaanse senaat een belastingverhoging voor de rijkste Amerikanen van president Obama verwierp .

Onderzoeksjournalistiek

De prijs voor onderzoeksjournalistiek ging naar Matt Apuzzo, Adam Goldman, Eileen Sullivan en Chris Hawley van The Associated Press voor hun berichtgeving over hoe de politie van New York de moslimgemeenschappen in de stad bespioneerde. Naaraanleiding daarvan werd door het Amerikaanse Congres een onderzoek gevraagd.

De jury verkoos winnaars in 21 categorieën. De winnaars, behalve die in de categorie publieke diensten, ontvangen een prijs van 10.000 dollar.

Voor het eerst in jaren besliste de jury van de Pulitzer-prijzen dit jaar om geen prijs voor beste romanschrijver uit te reiken. Drie romanschrijvers werden voor de eindronde weerhouden, maar geen van hen kreeg uiteindelijk een prijs. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content