The Lion King kroont zich tot meest succesvolle productie

© Reuters

Musical “The Lion King” heeft al meer geld in het laatje gebracht dan eender welke entertainmentproductie. Wereldwijd leverde de productie van Disney maar liefst 4,8 miljard euro op.

Disney heeft bekendgemaakt dat de zeventien jaar oude musical zich de meest succesvolle entertainmentproductie uit de geschiedenis noemen. De musicalversie van de Leeuwenkoning stoot “The Phantom of the Opera” met een opbrengst van 4,8 miljard euro van de troon. Wereldwijd brachten ruim 75 miljoen mensen een bezoek aan “The Lion King”.

Vorig jaar wist de productie het record van “The phantom of the opera” op Broadway al te verbreken, maar nu heeft de musical het wereldwijde record dus ook te pakken. Avatar, de meest winstgevende film aller tijden, is goed voor ‘slechts’ 2,1 miljard euro.

“Het is moeilijk om niet emotioneel te worden als je realiseert dat de show zo’n impact heeft gehad. Het is altijd onze bedoeling geweest om een puur verhaal te brengen dat het publiek emotioneert”, vertelt Thomas Schumacher, producent bij The Walt Disney Company. (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content