Terugkeer Spider-man naar Marvel Cinematic Universe draagt prijskaartje van 0 euro

© iStock
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Marvel Cinematic Universe zette menig comicfan aan tot het plaatsen van een vreugdedansje na de aankondiging dat Spiderman opnieuw zijn opwachting zal maken in zijn films. Daarenboven heeft Marvel welgeteld 0 euro op tafel gelegd voor de deal.

Marvel mag dankzij de licentieovereenkomst met Sony Spider-Man kosteloos gebruiken in zijn films. Daar staat tegenover dat Sony de filmrechten van de lenige held mag behouden. Zo mag de filmproducent onder andere beslissen wie Peter Parker zal vertolken.

Sony hoopt dankzij de deal nieuw leven te blazen in de franchise. De filmproducent wilt de populariteit van Spider-Man een boost te geven door hem mee te laten doen in de films van Marvel. De gemaskerde held zal naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting maken in Captain America: Civil War.

Marvel Cinematic Universe staat hoog aangeschreven als een producent die striphelden op een succesvolle manier naar het witte doek brengt. Ook Marvel kan profijt halen uit een geslaagde comeback van Spider-Man in de filmzalen. De stripgigant behoudt namelijk alle rechten op de merchandise van de superheld.

Sony heeft in een interview met de Reporter toegegeven dat het niet bepaald uitblinkt in het maken van films gebaseerd op de superheld van Marvel. Voor de volgende Spider-manfilm zal het bedrijf een beroep doen op de diensten van de topman bij Marvel Kevin Feige, wie de eerstvolgende langspeelfilm van Spider-Man zal co-producen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content