Telenet verhoogt investering in Vlaamse film- en tv-producties

© reuters

Telenet wil op vier jaar tijd 30 miljoen euro extra investeren in de creatie en productie van zowel Vlaamse kwaliteitsfictie als andere Vlaamse programma’s en formats.

“Telenet STAP” moet de Vlaamse audiovisuele wereld toelaten verder te blijven bouwen aan kwalitatief sterke lokale televisie- en filmproducties, aldus Telenet.

“Uit gesprekken met een groot aantal spelers uit het Vlaamse medialandschap blijkt een groeiende bezorgdheid over de houdbaarheid van de financiering van Vlaamse televisieproducties”, luidt het bij Telenet.

“Telenet richt daarom ‘Telenet STAP’ op waarbij we op 4 jaar tijd tot 30 miljoen euro vrijmaken om te investeren in Vlaamse televisie- en filmproducties”, aldus Ann Caluwaerts van Telenet. “Op die manier geven we de creatieve sector een boost, zorgen we ervoor dat Vlaamse fictie betaalbaar blijft voor de Vlaamse kijker en kunnen we de impact, die er door het veranderend medialandschap kan komen op lokale productiebudgetten, zoveel mogelijk neutraliseren.”

Alle erkende Vlaamse productiehuizen, die voor hun werking uitsluitend of minstens grotendeels afhankelijk zijn van commerciële activiteiten en inkomsten, kunnen een beroep doen op “Telenet STAP”. Telenet kan bepaalde uitzend-, exploitatie- en producentenrechten verwerven, afhankelijk van onder meer het type productie, de financiële inbreng en het totale productiebudget.

Op 22 oktober vindt een rondetafelconferentie plaats met de audiovisuele sector. Daar zullen ook een aantal andere pistes onderzocht worden, die groei van de Vlaamse audiovisuele sector verder moeten stimuleren. “Telenet STAP” zal operationeel zijn vanaf 2013. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content