Telenet maakt eigen tv-reeks ‘Chaussée d’Amour’

© gf

Telenet gaat voor het eerst een eigen tv-serie maken: ‘Chaussée d’Amour’. Het wordt een tiendelige dramareeks – geregisseerd door Nathalie Basteyns (‘Clan’)-, over een luxehuisvrouw die een bordeel gaat runnen.

Het Mechelse telecombedrijf Telenet gaat voor het eerst een eigen televisiereeks maken. De dramareeks “Chaussée d’Amour” zal in de loop van 2016 beschikbaar zijn. Daarnaast heeft Telenet het exclusiviteitscontract met de Amerikaanse zender HBO verlengd.

Geregisseerd door Nathalie Basteyns

“Chaussée d’Amour” is een tiendelige dramareeks over een luxehuisvrouw die een bordeel gaat runnen. De serie zal worden geregisseerd door Nathalie Basteyns (bekend van bijvoorbeeld “Clan”). De reeks, waarvan de opnames volgend jaar starten, wordt in samenwerking met het productiehuis deMENSEN geproduceerd.

De namen van de acteurs zijn nog niet bekend.

Bingeviewen

Opvallend is dat de afleveringen allemaal tegelijk beschikbaar zullen worden gemaakt . “‘Chaussée d’Amour’ is hiermee helemaal klaar voor de nieuwe manier van tv-kijken”, stelt Telenet in een persbericht.

“De kijker beslist niet alleen waar en wanneer hij kijkt, maar ook hoeveel in een keer.” Telenet speelt zo naar eigen zeggen op de trend van “bingeviewen” (hele reeksen in één ruk uitkijken, nvdr.).

De reeks wordt in eerste instantie gemaakt voor de betalende Telenet-formules Rex en Rio, maar de kans bestaat dat de serie nadien ook op een open net te zien zal zijn, luidt het nog.

Verlenging HBO-contract

Daarnaast laat Telenet weten dat het exclusiviteitscontract met het Amerikaanse HBO werd “verlengd en uitgebreid”.

Telenet blijft zo zeker tot 2018 de “hofleverancier” van nieuwe HBO-programma’s in Vlaanderen, zoals nieuwe reeksen van “Game of Thrones”, “The Newsroom” en “Boardwalk Empire”. Er zullen ook meer HBO-archiefreeksen beschikbaar zijn (zoals “Band of Brothers” en “The Sopranos”). (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content