Els Van Steenberghe

TAZ2014 maakt volledige (top)affiche bekend

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

TAZ#2014 barst van de veelbelovende voorstellingen met onder meer Jan Martens, Abattoir Fermé en Marijke Pinoy die naar Oostende afzakken.

Vorige maand maakte Theater Aan Zee al bekend dat Ontroerend Goed de centrale gast en curator van de 2014-editie wordt. Vandaag maakte het festival bekend wie er allemaal zijn opwachting zal maken, naast de Ontroerend Goede performers.

Zo zakken Jan Martens en Abattoir Fermé af naar Oostende. Martens toont er The dog days are over. Wie zich dit seizoen van zijn sterkste en meest verbluffende kant liet zien in Grey Gardens van Abattoir Fermé is Gène Bervoets. De voorstelling zelf is niet te zien in Oostende maar Bervoets is er wel. Tijdens TAZ#2014 gaat hij de uitdaging aan om voor uw ogen een nieuwe tekst te vertolken die hij pas te zien krijgt wanneer hij al voor uw ogen staat. Het project heet White Rabbit/Red Rabbit en is bedacht door de Iranese theatermaker Nassim Soleimanpour. Deze internationale theaterhit beleeft deze zomer zijn Belgische première. Naast Bervoets gaan onder meer ook Tom Lanoye, Raf Walschaerts en Ineke Nijssen de uitdaging aan.

Verder kan u ook Janne Desmet (die in première gaat met Hier waak ik, haar comedymonoloog over de diefstal waarvan ze het slachtoffer werd), Johan Heldenbergh (te zien in Ensor van Compagnie Cecilia en Circus Ronaldo en in The Broken Circle Bluegrass Band) en Marijke Pinoy (in het gloednieuwe Miranda van Frituur Miranda) tegen het pronte lijf lopen.

Tijdens Theater Aan Zee werpen zich traditiegetrouw ook een bende jonge veulens voor de leeuwen. Wie dat zijn, maakt het festival pas op 3 juni 2014 bekend.

(E.V.S.)

Alle info: www.theateraanzee.be

Smaakmaker – trailer van White Rabbit / Red Rabbit:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content