Streamingportaal Netflix komt naar België

© Reuters

Netflix, de Amerikaanse streamingportaal dat films en series aanbiedt voor een vast maandelijks bedrag, is vanaf eind 2014 ook beschikbaar in België. Dat werd bekendgemaakt in een officiële mededeling.

Netflix is vanaf eind 2014 ook beschikbaar in België. Dat meldt de Amerikaanse aanbieder van films en series via internet in een mededeling. Het bedrijf breidt de activiteiten ook uit naar vijf andere Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg.

Netflix is een netwerk voor internettelevisie dat entertainment aanbiedt voor een vast maandbedrag op elk apparaat. Wie lid is, kan films en series bekijken op tv, tablet, telefoon, gameconsole en computer. Het bedrijf heeft 48 miljoen leden in meer dan 40 landen.

Na de lancering van Netflix in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden (2012) en Nederland (2013), wordt de uitbreiding in Europa nu dus voortgezet, luidt het in een persbericht.

Wie lid wil worden van Netflix in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg, kan naar www.netflix.com aan en zich registreren om via e-mail op de hoogte te worden gebracht wanneer Netflix van start gaat.

Op een latere datum zullen meer details worden vrijgegeven over de prijs, de catalogus en de ondersteunde apparaten.

Netflix toont topreeksen als House of Cards, met Kevin Spacey, en het Arrested Development. Onlangs kocht het ook de Vlaamse fictiereeks ‘Salamander’. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content