Steven Spielberg producet nieuwe tv-reeks gebaseerd op ‘Halo’-games

De Amerikaanse regisseur en producer Steven Spielberg zal een nieuwe reeks gaan producen die gebaseerd is op de populaire gamereeks ‘Halo’.

De Amerikaanse regisseur en producer Steven Spielberg, bekend van kaskrakers zoals ‘Jurassic Park’ en ‘Lincoln’, zal een nieuwe reeks gaan producen die gebaseerd is op de populaire gamereeks ‘Halo’.

Spielbergs nieuwe project werd bekend gemaakt tijdens de onthulling van de nieuwe gameconsole van Microsoft, de Xbox One.

De ‘Halo’-games zijn ontwikkeld door Microsoft, en dus enkel te spelen op een Xbox. De tv-reeks van Spielberg zal ook enkel te bekijken zijn op Xbox Live. Spielberg zal voor de productie samenwerken met 343 Studios, de makers van de ‘Halo’-games.

De gamereeks van Halo draait rond een interplanetaire oorlog tussen de mens en een alliantie van buitenaardse wezens genaamd ‘The Covenant’. Het iconische personage Master Chief is inmiddels wereldbekend. Sinds de eerste game verscheen in 2001, heeft de reeks meer dan vijftig miljoen exemplaren verkocht en zo’n 2,6 miljard euro in het laatje gebracht.

Spielberg producete in het verleden al meer tv-reeksen, waaronder ‘ER’ en ‘Band Of Brothers’, dat een groot succes was. Desondanks hebben zijn recentere reeksen het er minder goed vanaf gebracht. Zo werden series als ‘The River’, ‘Smash’ en ‘Terra Nova’, al vroegtijdig stopgezet. Wat deze Halo-reeks zal opleveren, valt af te wachten. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content