Stefaan Werbrouck verlaat Knack Focus

Knack Focus-hoofdredacteur Stefaan Werbrouck geeft zijn carrière een nieuwe wending. Vanaf 1 augustus gaat hij aan de slag als uitgever bij Houtekiet waar hij Leo de Haes opvolgt.

Knack Focus-hoofdredacteur Stefaan Werbrouck verlaat het weekblad en maakt de overstap naar Houtekiet, een gevestigde waarde in het boekenvak. Hij volgt er uitgever Leo de Haes op die na een loopbaan van ruim 22 jaar met pensioen gaat.

Werbrouck heeft er 14 jaar opzitten bij Knack Focus dat hij mee opbouwde tot een van de beste culturele magazines van Vlaanderen. Eerst als eindredacteur en televisiejournalist, en sinds 2012 als hoofdredacteur.

‘Enkele maanden geleden is me gevraagd om uitgever te worden bij uitgeverij Houtekiet en ik heb na lang twijfelen besloten om op dat aanbod in te gaan. Het waren 14 mooie jaren bij de Focus en de afgelopen 2 jaar als hoofdredacteur waren de kers op de taart, maar aan de andere kant was het misschien ook tijd om eens iets anders te gaan doen’, zegt hij.

Bij Houtekiet volgt Werbrouck uitgever Leo de Haes op. ‘Ik ben vereerd dat ik in zijn voetsporen mag treden, en de verantwoordelijkheid krijg over een van de mooiste fondsen uit de Vlaamse boekenwereld. Houtekiet heeft op vlak van non-fictie, romans en thrillers altijd een toonaangevende rol gespeeld, en het is mijn ambitie om de uitgeverij nog sterker te maken, met kwalitatief hoogstaande titels voor een zo breed mogelijk publiek. Boeken en literatuur zijn mijn eerste liefde en als historicus heb ik ook altijd een passie gehad voor actualiteit, filosofie en geschiedenis. Dus toen me de kans werd geboden om Houtekiet te gaan leiden, kon ik niet anders dan die grijpen.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content