Stef Meerbergen wordt anker bij ‘Terzake’

Lieven Verstraete en Annelies Beck © VRT

Reportagemaker Stef Meerbergen gaat vanaf 2 juli Annelies Beck en Lieven Verstraete bijstaan als anker van het Canvasprogramma ‘Terzake’.

Stef Meerbergen maakt woensdag 2 juli zijn debuut als anker van “Terzake”. De komende drie weken is hij gastheer van het duidingsmagazine op Canvas, afwisselend met Annelies Beck en Lieven Verstraete. Dat meldt de persdienst van de VRT.

Meerbergen is al vier seizoenen actief als reportagemaker voor “Terzake”. Hij bracht onlangs voor “Terzake14” als vliegende reporter verslag uit van de recente kiescampagne.

Meerbergen kijkt naar eigen zeggen al sinds de pioniersdagen, twintig jaar geleden, naar “Terzake”. “Meewerken aan het programma is altijd al een journalistiek doel voor mij geweest. Duiding, dieper graven naar het rijkere verhaal, boeit mij. Het is wel spannend om nu de rol van anker op mij te nemen”, aldus Meerbergen.

Volgens Carl Voet, hoofdredacteur actuaprogramma’s televisie, heeft een programma als “Terzake”, dat heel het jaar door op antenne is, nood aan een derde man of vrouw. “Een supersub, zoals ze een superinvaller in het voetbal noemen. En dat is Stef. Annelies en Lieven blijven het basisteam, Stef zal af en toe het veld opkomen”, luidt het. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content