Spreek Dothraki dankzij Game of Thrones-app

© .

Het is nog even wachten op het vijfde seizoen van de hitserie Game of Thrones, maar intussen kunnen fans al warm lopen voor het nieuwe seizoen door het leren van Dothraki, de taal van het gelijknamige nomadische volk uit de televisieserie.

Het is niet de eerste keer dat een fictieve taal uit een serie of film zijn kijkers in de ban houdt. Kijk maar naar het succes van Klingon, de kunsttaal uit de immens populaire televisie- en filmserie Star Trek.

Maar nu is het dus de beurt aan het Dothraki-volk om de geheimen van hun imposant klinkende tongval bloot te leggen. Producent Random House wil de fans van de overbekende Amerikaanse fantasy-televisieserie daarbij helpen aan de hand van een mobiele app die ‘Dothraki Companion’ heet. Tot nog toe is de toepassing, ontwikkeld door David J. Peterson (de uitvinder van de taal), enkel beschikbaar voor iPhone en iPad.

De applicatie bestaat uit verschillende educatieve spelletjes, een grammaticawijzer en allerlei culturele bijlagen die je helpen om het ‘Dothraki’ volledig te beheersen. “De Dothraki Companion app zal je voorzien van genoeg woordenschat en grammatica om een volledig gesprek in het Dothraki te kunnen voeren”, belooft de producent. (JC)

Beluister in onderstaand fragment hoe Khal Drogo en Daenerys Targaryen (Khaleesi) Dothraki spreken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content