‘Sorry voor Alles’ en ‘Callboys’ maken kans op een International Emmy Award

Matteo Simoni, Rik Verheye, Stef Aerts en Bart Hollanders als de callboys Devon Macharis, Jay Vleugels, Wesley Biets en Randy Paret. © Vier

In de nacht van maandag op dinsdag worden in New York de International Emmy Awards uitgereikt. Twee Vlaamse tv-programma’s maken kans op zo’n prestigieuze prijs: Sorry voor Alles (Eén) en Callboys (VIER).

In Sorry voor alles (Eén), genomineerd in de categorie ‘non-scripted entertainment’, volgde een team tv-makers in elke aflevering een maand lang een onbekende Vlaming en namen zij hem of haar in de maling. Drie maanden later werd het slachtoffer meegelokt naar een tv-studio om te quizzen over die maand.

In april werd het programma nog bekroond met de Gold World Medal in de categorie ‘entertainment en familieprogramma’ op het New York Festival in Las Vegas. De show won ook al de Silver Intermedia Global Award op het World Media Festival in Hamburg.

Callboys, de VIER-serie over een gigolobureau van Jan Eelen, is genomineerd in de categorie ‘comedy.’ De serie viel al eerder in de prijzen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz.

In 2011 won Benidorm Bastards (VTM) de Emmy voor beste comedy. Drie jaar later was het de beurt aan Wat Als? (VTM). Beide programma’s werden gemaakt door productiehuis Shelter. De Emmy’s zijn bedoeld voor de Amerikaanse programma’s en de International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content