Sitcom ‘Roseanne’ na racistische tweet alweer afgevoerd

Roseanne Barr bij de Golden Globe Awards. © REUTERS

Na een racistische tweet heeft televisiezender ABC de stekker uit de sitcom van de Amerikaanse actrice Roseanne Barr (65) getrokken.

‘De tweet van Roseanne is afschuwelijk, afstotend en stemt niet overeen met onze waarden. We hebben beslist haar show af te voeren’, zei Channing Dungey, presidente van ABC Entertainment, dinsdag in een mededeling.

Roseanne Barr had eerder op Twitter uitgehaald naar de Afro-Amerikaanse Valerie Jarrett, ooit adviseur van de vroegere Amerikaanse president Barack Obama, en haar ‘een baby van de Moslimbroederschap en de Planet of the Apes’ genoemd. Daarna wiste ze de tweet en verontschuldigde zich bij Jarrett en ‘alle Amerikanen’.

‘Het spijt me oprecht dat ik een slechte grap over haar politiek en haar uiterlijk heb geschreven. Ik had beter moeten weten. Vergeef me, mijn grap was van slechte smaak’. De ‘Roseanne’-show, met Barr in de hoofdrol, vertelt de geschiedenis van het arbeidersgezin Conner. De reeks was succesvol in de jaren tachtig en negentig en werd enkele weken geleden voortgezet, en algemeen goed onthaald.

Vele acteurs van de reeks namen via Twitter afstand van Barr. ‘Het is ongelooflijk triest en moeilijk voor ons allen, want wij hebben een show gemaakt waarin we geloofden en trots zijn en waarvan de kijkers hielden, een show die anders is dan de mening en woorden van een lid van de cast’, schreef actrice Sara Gilbert, die Roseanne’s dochter Darlene speelde in de sitcom.

https://twitter.com/THEsaragilbert/status/1001513801546530816sara gilberthttps://twitter.com/THEsaragilbert

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0https://twitter.com/THEsaragilbert/status/1001513831875600384sara gilberthttps://twitter.com/THEsaragilbert

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content