Simpsons-figuur out zich als Hammer

Voor het eerst in de 24-jarige geschiedenis van The Simpsons hebben de makers van de tekenfilmserie verwezen naar een club uit de Engelse hoogste voetbalklasse: West Ham.

Voor het eerst in de 24-jarige geschiedenis van The Simpsons hebben de makers van de tekenfilmserie verwezen naar een club uit de Premier League, de Engelse hoogste voetbalklasse. Het gaat echter niet om de meest voor de hand liggende club.

In de zevende aflevering van dit seizoen, “The Day the Earth Stood Cool”, worden Bart en Lisa uitgenodigd bij hun nieuwe buurjongen, T-Rex. Die out zich als een grote fan van de Oost-Londense trots West Ham United. In zijn kamer hangt een groot spandoek van West Ham United, met het beroemde embleem van de club, Boleyn Castle. De kleuren van de club -bordeaux en blauw- zijn echter vervangen door groen en goud.

De club liet al weten blij verrast te zijn met de vermelding. De “Hammers” of “Irons” zijn dan wel de eerste Premier League-club in The Simpsons, WHUFC is lang niet de eerste voetbalploeg die zijn opwachting maakt in de reeks: zo waren eerder Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg al te zien in de populaire show. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content