Schöne Blumen op het lelijkste plein van Antwerpen

© Guido Vrolix

De nieuwe creatie van Arne Sierens is een wedstrijdje waard…

Het seizoen is nog niet goed en wel begonnen of Arne Sierens staat al klaar met een nieuwe productie. Na de inboorlingen van de Vlaamse brousse en de toeristen van het Theaterfestival Boulevard in ’s Hertogenbosch op try-outs te hebben getrakteerd, is zijn gezelschap Compagnie Cecilia (in coproductie met HETPALEIS) klaar met Schöne Blumen.

De officiële première gaat door op 25 augustus en vindt plaats in een zaal van HETPALEIS, gelegen aan het lelijkste plein van Antwerpen. Na een kort verblijf aldaar, reist de voorstelling naar Gent. Via Brugge, Kortrijk en Aalst gaat het richting Mulhouse in Frankrijk, om in november en december weer in de koninklijke republiek Vlaanderen te landen en uit te bollen in Genk, Turnhout en Leuven. Deze korte tournee moet de aanzet betekenen van een langere, als de critici een beetje coulant zijn.

Meisjes van plezier

Schöne Blumen zijn wat de Duitse toeristen van seksparadijzen meisjes noemen om hun frustraties via hun verzuurde sappen kwijt te raken. Bordeelhouders verdienen er grof geld mee, maar achter de coulissen leveren de meisjes van plezier harde gevechten om in de gunst te staan van zowel de uitbuiter, pardon uitbater, als de patiënt, pardon cliënt. Niet onbelangrijk is voorkomen, leeftijd en de kunst van lijmen en pluimen. Volgens de prenatale persmap wordt het een bitterzoet schouwspel. Of dat zo zal zijn hangt af van auteur/regisseur Arne Sierens, maar vooral van Titus De Voogdt, Mieke Dobbels, Valérie Schiemsky, Robrecht Vanden Thoren en Karin Tanghe. Jean-Yves Evrard zorgt voor levende muziek.

Zonder Van Ostaijen

Arne Sierens baseerde zich voor zijn nieuwe stuk op erotische vakliteratuur uit het Verre Oosten en pikante liefdesdrama’s uit het Nabije Westen. Onze vriend Paul van Ostaijen komt niet in het rijtje voor. Nochtans heeft hij een pikante groteske geschreven dat de keuring van de beste kenners moeiteloos kan doorstaan. Het bordeel van Ika Loch. Het gaat over een bordeelhoudster die beter dan de cliënt weet welk type vrouw bij hem past. Tot er een bloemenmeisje in bed vermoord wordt gevonden. De moord verbaast de bordeelhoudster zeer. Want had zij niet het goede deksel op het potje gekozen? Blijkbaar is haar systeem niet waterdicht. Het lek zit hem al verborgen in de titel. De eerste die het lek kan dichten wint, in samenspraak met HETPALEIS, twee gratis toegangskaarten. Antwoorden via Reacties. Succes!

Guido Lauwaert

Schöne Blumen – Compagnie Cecilia / HETPALEIS – www.hetpaleis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content