Samson & Gert maken dit najaar een comeback op Ketnet

© Studio 100

Nostalgie alom, de haast legendarische kinderserie Samson & Gert keert nog dit najaar terug met nieuwe afleveringen op Ketnet. Het gaat om 15 afleveringen van telkens 12 minuten die zich volledig in de sfeer van de kerstperiode zullen afspelen.

Bart Van Leemputten neemt net als bij de oorspronkelijke tv-reeks de regie voor zijn rekening en naast Gert en zijn pratende viervoeter keren ook Alberto, de Burgemeester en Van Leemhuyzen terug als personages.

Bedenker en hoofdrolspeler Gert Verhulst zegt in een eerste reactie erg uit te kijken naar een terugkeer naar de tv-studio, bijna 10 jaar na de laatste nieuwe aflevering. “Wat het extra leuk maakt is dat we alles zullen opnemen in een gloednieuw en gethematiseerd decor”, zegt hij. “De nieuwe afleveringen zullen zich allemaal afspelen in de winterse & feeërieke sfeer van de feestdagen, waar Samson & Gert door de jaarlijkse Kerstshows al onlosmakelijk mee verbonden waren.”

Voor Ketnet-netmanager Wouter Quartier laat de terugkeer van Samson & Gert zien dat Ketnet naast nieuwe formats ook de “klassiekers” in ere wil houden. “Hele generaties Vlaamse kinderen zijn met Samson & Gert opgegroeid, en ook vandaag nog zenden we dagelijks een aflevering uit en ze zijn nog superpopulair”, zegt hij. “We kijken met zijn allen dan ook uit naar nieuwe afleveringen.” De nieuwe reeks avonturen van het duo zal vanaf 8 december te zien zijn op Ketnet. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content