Rob Vanoudenhoven opnieuw te zien op vrt

Presentator Rob Vanoudenhoven keert zeven jaar na zijn overstap naar vtm, terug naar de openbare omroep. Hij gaat er een nieuwe quiz presenteren.

De presentator ruilde Woestijnvis in 2005 in voor vtm, maar die samenwerking bleef verstoken van echt succes. In de zomer van 2005 werd de overstap van Vanoudenhoven naar de commerciële zender aangekondigd. Het was een van de meest roemruchte transfers in tv-land, met een grote persaanwezigheid bij de ondertekening van het contract.

De eerste grote show van Vanoudenhoven bij de commerciële zender moest “Robland” worden, een reeks waarin hij, naar voorbeeld van een buitenlands format, zijn eigen land trachtte te stichten. Het programma werd geen kijkcijferkanon en ook latere programma’s als “De Nationale IQ-Test” bleven ietwat onder de verwachtingen.

De laatste jaren werkte hij voor vtm op losse basis, met “Missie Amazone” als laatste wapenfeit.

Nieuwe quiz

In 2012 zal Vanoudenhoven weer te zien zijn op Eén, de zender waarop hij groot werd met programma’s als “Alles kan beter” en “De XII werken van Vanoudenhoven”. Hij heeft er een contract getekend voor de presentatie van een nieuwe quiz. Het is voorlopig niet bekend hoe het programma er precies zal uitzien en wanneer het wordt uitgezonden. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content