‘Rik Mayall is overleden aan een hartstilstand’

© Belga

De Britse komiek en acteur Rik Mayall is overleden aan een hartstilstand. Dat zegt zijn vrouw Barbara Robbins aan de Britse openbare omroep BBC.

Officiële instanties hebben zich nog niet uitgesproken over de plotse dood van de Britse komiek en acteur Rik Mayall. Een eerste lijkschouwing bracht geen duidelijkheid, waardoor het onderzoek nog gaande is. Maar Barbara Robbins heeft wel zich wel al uitgesproken over de doodsoorzaak van haar man. Mayall zou getroffen zijn geweest door een plotse hartstilstand na een ochtendjogging. Dat zei ze aan de BBC.

‘We weten dat onze lieve Rik thuis rond de middag het slachtoffer is geworden van een plotse hartaanval. Hij was net terug van zijn jogging. Velen hadden hem die ochtend nog zien lopen.’

Intussen blijft het plotse overlijden het gesprekonderwerp bij fans en collega’s uit het wereldje van de Britse comedy. Op Facebook werd een campagne gelanceerd om zijn vier jaar oude single ‘Noble England’ naar de top van de Britse charts te loodsen. En dat lijkt ook aardig te lukken. Het nummer dat destijds flopte klom op enkele dagen tijd naar de elfde plek. ‘Deze reactie van zijn fans geeft aan hoe geliefd hij was’, klinkt het bij Martin Talbot, hoofd van The Official Charts Company..

R.I.P. aan de legende

Rik Mayall brak in 1982 door met zijn rol van ultralinkse student in de comedyserie ‘The Young Ones’. In de jaren ’90 acteerde hij in de serie ‘Bottom’ samen met zijn goede vriend Adrian Edmonson, die ook één van de vier huisgenoten in ‘The Young Ones’ speelt. Mayall had ook rollen in ‘Blackadder’ en ‘The New Statesman’.

‘Mijn vader werd graag gezien door zijn gezin, maar ook door vele vele anderen. We zullen hem nooit vergeten, en de wereld evenmin. R.I.P. aan de man, de mythe, de legende. Mijn idool, nu en voor altijd. We houden van je’, zo bracht zijn dochter Bonnie ode aan haar dierbare vader via een bericht op Facebook. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content