Restauratiepremie Kasteel Horst goedgekeurd

Na de prins op het witte paard springt nu ook Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois in de bres voor het Kasteel van Horst. Door de goedkeuring van de restauratiepremie van 806.235 euro kan de eerste restauratiefase van de waterburcht in Holsbeek uitgevoerd worden. Die eerste fase omvat de linker - en meteen ook oudste - vleugel van het kasteel. Sinds 1971 staat het kasteel op de lijst van beschermde monumenten. Erfgoed Vlaanderen heeft het kasteel sinds 1996 in erfpacht. © Erfgoed Vlaanderen

Na de prins op het witte paard brengt Geert Bourgeois redding voor het Kasteel van Horst.

Na de prins op het witte paard springt nu ook Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois in de bres voor het Kasteel van Horst. Door de goedkeuring van de restauratiepremie van 806.235 euro kan de eerste restauratiefase van de waterburcht in Holsbeek uitgevoerd worden.

Die eerste fase omvat de linker – en meteen ook oudste – vleugel van het kasteel. Sinds 1971 staat het kasteel op de lijst van beschermde monumenten. Erfgoed Vlaanderen heeft het kasteel sinds 1996 in erfpacht.

(EHA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content