Rechtbank toont foto van lijk Michael Jackson

© Reuters

In Los Angeles is het proces rond de dood van Michael Jackson begonnen. De openbare aanklager toonde meteen een foto van het lijk van de superster. Zijn dokter, die terecht staat, zegt dat Jackson zijn eigen dood op zijn geweten heeft.

In Los Angeles is het proces over de dood van Michael Jackson begonnen. De verdediging van zijn lijfarts haalt meteen zwaar geschut boven.

Michael Jackson “heeft zijn eigen dood veroorzaakt” door een geneesmiddel te nemen, terwijl zijn arts niet bij hem was. Dat heeft de verdediging van arts Conrad Murray dinsdag gepleit.

“Michael Jackson heeft gehandeld buiten medeweten en zonder toelating van zijn arts, tegen de voorschriften in. Hij heeft aldus zijn eigen dood veroorzaakt”, zei meester Ed Chernoff.

Doodslag door nalatigheid
Het openbaar ministerie ziet dat anders. Conrad Murray staat terecht voor het toedienen van een dodelijke dosis Propofol in combinatie met slaapmiddelen en kalmeringstabletten. De aanklacht luidt doodslag door nalatigheid. De dokter riskeert 4 jaar cel.

‘Michael Jackson had ongelijk om zijn lijfarts te vertrouwen,’ zei openbaar aanklager David Walgren. De superster legde volgens de procureur zijn leven in handen van de dokter. ‘Hij had dat beter niet gedaan.’

De openbare aanklager zette de toon van het proces door meteen bij de start uit te pakken met een foto van het lijk van Michael Jackson.

Fans
Michael Jackson overleed op 25 juni 2009, enkele dagen voor hij in Londen een gigantische comeback ging maken met een hele reeks uitverkochte concerten in het O2 stadion. Het proces over zijn dood duurt naar verwachting een maand. De rechtbank van Los Angeles had de grootste moeite om een jury samen te stellen die niet vol zat met fans van Michael Jackson. Bij de start van het proces verzamelden honderden fans en actievoerders voor het justitiepaleis. (AFP/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content