Prison Break krijgt een vervolg

© gf

Het populaire gevangenisdrama Prison Break keert terug naar het kleine scherm, mét hoofdrolspelers Wentworth Miller en Dominic Purcell.

Een nieuw seizoen van Prison Break hing al een tijdje in de lucht. Nu is het officieel: de originele hoofdrolspelers Wentworth Miller en Dominic Purcell keren terug in tien nieuwe afleveringen. De verhaallijnen worden opnieuw geschreven door bedenker Paul Scheuring. Dat meldt de Amerikaanse producent Fox.

Prison Break was een van de weinige Amerikaanse reeksen die bij ons populairder waren dan in hun thuisland – relatief gezien natuurlijk. In de VS stond het gevangenisdrama in de kijkcijferlijsten altijd in de middenmoot, terwijl het in Vlaanderen een van de meest bekeken buitenlandse series was. De serie had zelfs een Belgisch tintje, met de titelsong (van seizoen 1 en 2) die werd ingezongen door Kaye Styles.

Prison Break had tot nog toe vier seizoenen, waarvan het eerste het meest bloedstollende, met de ter dood veroordeelde Lincoln Burrows die op zijn executie zit te wachten en zijn broer Michael Scofield die zich speciaal bij hem liet opsluiten om zo te helpen bij zijn ontsnapping. Voor Wentworth Miller (Scofield) betekende het zijn grote doorbraakrol.

Maar wegens tegenvallende kijkcijfers trok Fox na het vierde seizoen (2009) de stekker uit. Nu komt er dus een vervolg dat zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit de laatste aflevering zal afspelen. Scheuring gaat focussen op enkele open vragen die tijdens de voorbije seizoenen nooit werden beantwoord. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content