Peter Capaldi is nieuwe ‘Doctor Who’

De Schot Peter Capaldi neemt de fakkel over van Matt Smith en wordt de twaalfde doctor in de legendarische sciencefictionreeks.

De Schotse acteur Peter Capaldi neemt binnenkort de fakkel over van Matt Smith en wordt daarmee de twaalfde doctor in de legendarische sciencefictionreeks. Dat maakte de Britse televisiezender en producer van de reeks BBC bekend tijdens een liveshow.

“Doctor Who” gaat over de excentrieke doctor, de laatste overlevende van het eeuwenoude buitenaardse ras van de Time Lords, die met behulp van zijn ruimteschip Tardis door tijd en ruimte kan reizen. Om de zoveel jaar regenereert de doctor in een nieuw personage. Zo gaf Matt Smith sinds hij in 2010 de fakkel overnam van zijn voorganger, David Tennant, gestalte aan de elfde doctor.

“Doctor Who” is de langstlopende SF-serie ooit en verwierf over de jaren heen een cultstatus in Groot-Brittannië. Begin juni raakte bekend dat Matt Smith in de kerstspecial van 2013 voor het laatst in de huid kruipt van de doctor/tijdreiziger. Sindsdien werd in Groot-Brittannië en daarbuiten duchtig gespeculeerd over wie de twaalfde doctor zou worden. Bij bookmakers was er zelfs te wedden op de grootste kanshebbers.

De 55-jarige Capaldi is even oud als William Hartnell, op het moment dat deze werd gecast als de eerste doctor in 1963. De acteur uit Glasgow is naar eigen zeggen een hevige fan van de reeks en komt ook niet helemaal onbeslagen ten ijs. Hij vertolkte in 2008 al een rolletje in de Doctor Who-aflevering “The Fires of Pompeii”.

Volgens de BBC keken overigens gemiddeld maar liefst 6,2 miljoen mensen naar de onthulling zondag. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content