Paper Trails

Het is een tijdje geleden, maar met Paper trails is er binnenkort terug een volwaardig boekenprogramma op Canvas te zien. In deze zesdelige reeks zal Hendrik Willemyns (bekend van Arsenal) zich een weg banen door de wereldliteratuur.

Het is een tijdje geleden, maar met Paper trails is er binnenkort terug een volwaardig boekenprogramma op Canvas te zien. In deze zesdelige reeks zal Hendrik Willemyns (bekend van Arsenal) zich een weg banen door de wereldliteratuur. Hij doet dit aan de hand van zes documentaires, waarin telkens een ander meesterwerk wordt voorgesteld.

Hiervoor reisde de televisiemaker en muzikant telkens naar de plaats waar het boek zich afspeelt of tot stand gekomen is. Zo worden we worden meegenomen op trip van Murakami’s Japan naar Fitzgerald’s Minnesota met tussenstops in Myanmar, Nigeria, Frankrijk, Polen, Mexico, tot op de planeet Solaris toe.De beelden en interviews die hij hierbij maakte geven meer informatie over de boeken en hun schrijvers.
.

In deze canvasreeks mag Willemyns al zijn passies combineren. Als televisiemaker voor Woestijnvis neemt hij buiten de research ook het camerawerk, de regie en montage op zich. Bovendien voorziet Arsenal de muziek bij het programma.
Paper Trails is vanaf 21 november te zien op Canvas.

Nike Van den Buys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content