‘Obama’ is Satan in nieuwe Amerikaanse Bijbelreeks

Is Obama de duivel? Dat doet de Amerikaanse minireeks The Bible wel uitschijnen. Voor de rol van Satan hebben de makers immers een acteur gestrikt die verdacht veel op de President lijkt. “Puur toeval”, klinkt het.

De nieuwe History Channel-reeks The Bible ligt zwaar onder vuur nadat Mehdi Ouzaani, de acteur die Satan speelt, in opspraak kwam dankzij zijn gelijkenis met president Obama.

Het was de rechtse commentator Glenn Beck die als eerste de gelijkenis met de President opmerkte. Meteen toen Satan op het scherm verscheen, pende hij zijn bedenkingen neer in een kort Twitterberichtje dat al snel de sociale media rondging. “Denkt er nog iemand dat de Duivel in The Bible op History Channel verdacht veel op ‘die man’ lijkt?” vroeg hij zich af.

Klachtenregen

Meteen volgde een hele resem klachtberichten en Twitterberichtjes over de gelijkenis met Obama. Het netwerk History Channel en de producenten van The Bible voelden zich genoodzaakt om de puntjes op de i te zetten en formeel te ontkennen dat de gelijkenis met de President opzettelijk is. “History Channel heeft enorm veel respect voor President Obama”, aldus het netwerk zelf. “De serie is geproduceerd met een internationale en diverse cast van gerespecteerde acteurs en actrices. De acteur die Satan speelt, Mehdi Ouzaani, is een geliefde en gerespecteerde Marokkaanse acteur. Hij heeft eerder al meegespeeld in Bijbelse spelen – waaronder Satanische personages – lang voordat Barack Obama werd verkozen tot onze President.”

Producer Roma Downey gaf nog extra commentaar op de aantijgingen. “Zowel Mark [Burnett] en ik hebben niets anders dan respect en liefde voor onze president, die een medechristen is. Valse statements zoals deze worden enkel en alleen gemaakt als afleiding om de schoonheid van het Bijbelverhaal in diskrediet te brengen.”

Onthoofde Bush

The Bible is een ambitieuze tiendelige reeks op het Amerikaanse History Channel. De reeks weet wekelijks 13 miljoen mensen te lokken. Het incident doet terugdenken aan het minischandaaltje rond het eerste seizoen van Game of Thrones. Toen verscheen het hoofd van George Bush, gespiesd op een staak, duidelijk op de achtergrond. Na een gelijkaardige klachtenregen besloten de makers om het beeld voor de dvd-release digitaal te bewerken. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content