NMBS-baas strijdt mee om titel in ‘Slimste Mens’

Op 2 september start Vier met een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Alle kandidaten, waaronder NMBS-baas Marc Descheemaecker, zijn bekend. ‘Wij zullen al blij zijn als zijn antwoorden op tijd komen.’

Maandag 2 september start televisiezender Vier opnieuw met de strijd om de titel van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Negen weken lang zal Erik Van Looy het vuur aan de schenen leggen van dertig bekende Vlamingen. Het tiende seizoen wordt weer het beste seizoen ooit, zegt Sam De Graeve, eindredacteur van het Woestijnvisprogramma, maandag.

Nieuw dit jaar is dat vast jurylid Philippe Geubels wordt afgewisseld door wetenschapper-komiek Lieven Scheire en acteur-muzikant Bruno Vanden Broecke. Deze drie juryleden krijgen elke aflevering een ander gastjurylid naast zich.

Een van de opmerkelijkste kandidaten is Eén-gezicht Eva Daeleman. “Wij beschouwen haar deelname als een mooi gebaar van VRT en hopen dat hiermee een grote stap wordt gezet naar een meer genormaliseerde verhouding tussen Woestijnvis en VRT”, zegt Sam De Graeve, eindredacteur van De Slimste Mens ter Wereld.

Ook NMBS-baas Marc Descheemaecker dingt mee naar de prestigieuze titel van De Slimste Mens Ter Wereld. “Wij zullen al blij zijn als zijn antwoorden op tijd komen”, zet De Graeve meteen de toon.

Er zijn ook weer enkele sporters van de partij. Voetballer Wesley Sonck hoopt met zijn torinstinkt goed te kunnen scoren, hij krijgt tegenstand van de Belgische zwemrevelatie Pieter Timmers.

Politici Ben Weyts(N-VA), Wouter Van Besien (Groen), Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Ingrid Lieten (SP.A) moeten de eer van de politieke klasse hoog houden. Het aanvangsuur wordt volgende week bekend gemaakt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content