Opinie

Els Van Steenberghe

Nieuwe selectie Circuit X bekend

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Vrijdag 4 april 2014 maakte de jury van Het Theaterfestival bekend welke vijf voorstellingen volgend seizoen onder de noemer Circuit X door het land zullen reizen.

De jury van Het Theaterfestival maakte de selectie voor het vierde seizoen van Circuit X bekend. Circuit X is een platform dat een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans wil geven om hun werk te tonen in kunsten-, cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen, Nederland en Edinburgh.

De jury selecteerde vijf kwaliteitsvolle podiumvoorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij een breed publiek: ‘Heimat‘ van Freek Vielen, Rebekka de Wit, Tom Struyf, Suzanne Grotenhuis en Harald Austbø (detheatermaker), ‘White Lies’ van Lies Pauwels (vzw Sontag), ‘The end is dear’ van compagnie barbarie, ‘The Great Downhill Journey Of Little Tommy’ van Jonas Vermeulen en Boris Van Severen (Collage Producties) en ‘The truth about Kate’ van Davy Pieters en Naomi Velissariou (Frascati Producties).

De jury bestond dit jaar uit Michiel van Cauwelaert (scenograaf), Annelies Van Craeynest (programmator CC De Spil in Roeselaere), Robbert van Heuven (journalist bij o.a. Trouw) en Els Van Steenberghe (recensent Knack). De geselecteerde voorstellingen worden getoond tijdens Het Theaterfestival van 4 tot en met 14 september 2014 in deSingel in Antwerpen en gaan daarna op tournee langs speelplekken in heel Vlaanderen, die zich engageren om elk minstens één van de geselecteerde voorstellingen te programmeren.

In samenwerking met Theater Aan Zee (TAZ) en de Brakke Grond, gaat Circuit X ook internationaal. TAZ engageert zich om elk jaar twee voorstellingen uit Circuit X te presenteren op Big in Belgium, het platform op het Edinburgh Fringe Festival voor Vlaamse theatermakers. De Brakke Grond zal op zijn beurt Circuit X introduceren bij een aantal Nederlandse theaterhuizen en festivals.

Alle info: http://www.circuitx.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content