Nieuwe quiz ‘De Slimste gemeente van Vlaanderen’ op VIER

Televisiezender Vier gaat in een nieuwe Woestijnvisquiz op zoek naar de Slimste gemeente van Vlaanderen. Het spelprogramma, voorzien in het voorjaar van 2013, wordt gepresenteerd door Michiel Devlieger.

In het voorjaar van 2013 gaat de tv-zender VIER op zoek naar de de slimste gemeente van Vlaanderen. Het nieuwe spelprogramma zal gepresenteerd worden door Michiel Devlieger. Hij gaat op zoek naar de quizploeg – en op die manier naar de gemeente – die één jaar lang die eretitel mag dragen.

Alle gemeenten van Vlaanderen – 308 in totaal – worden uitgenodigd om op zoek te gaan naar de ploeg die hun gemeente kan vertegenwoordigen. Een ploeg bestaat uit een man en een vrouw, inwoners van de betreffende gemeente. De grote preselectie vindt plaats op 1 december 2012. De beste ploegen nemen deel aan de quiz. De opnames van het programma starten begin 2013. Van dan af is het bedoeling dat de ploeg uitgebreid én aangevoerd wordt door de burgemeester van de gemeente.

‘Bij Woestijnvis zijn we momenteel deze quiz aan het spelen, en spelen we zelf alle rondes tot het format helemaal op punt staat. In het spelformule zijn vooral de teams belangrijk als uithangbord van hun gemeente’, zegt Michiel Devlieger.

De gemeente die de quiz wint mag zich één jaar lang ‘De Slimste gemeente van Vlaanderen’ noemen, en mag daarbij gebruik maken van alle welkomstborden op de invalswegen of de gemeentelijke website. Ze krijgen bovendien de mogelijkheid om een door Woestijnvis gemaakte promospot uit te zenden in een reclameblok op VIER. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content