Nieuwe fictiereeks ‘Cordon’ met Sven De Ridder, Geert Van Rampelberg en Veerle Baetens

In Antwerpen gaan de opnames voor ‘Cordon’ van start, een nieuwe fictiereeks over een stadswijk die volledig wordt afgesloten van de buitenwereld door het uitbreken van een besmettelijk virus.

In Antwerpen gaan de opnames voor ‘Cordon’ van start, een nieuwe fictiereeks van vtm en Eyeworks. De serie, die in 2014 op de buis komt, draait om de uitbraak van een besmettelijk virus in een doordeweekse buurt die vervolgens wordt afgesloten van de buitenwereld.

In de hoofdrollen zullen naast de eerder bekendgemaakte Veerle Baetens ook Wouter Hendrickx (De Helaasheid der Dingen, Adem), Sven De Ridder (De Ronde, Zot van A, Los), Tom Dewispelaere (De Parelvissers, Van Vlees en Bloed), Johan Van Assche (Het Goddelijke Monster), zangeres en actrice Liesa Van der Aa en Geert Van Rampelberg (Code 37, Dubbelleven, Tot Altijd) te zien zijn.

In ‘Cordon’ ontdekken artsen van het Antwerpse ITG (Instituut voor Tropische Geneeskunde) een alarmerend virus bij een patiënt. De overheid besluit geen enkel risico te nemen en de hele stadswijk waar ze wonen en werken af te sluiten om het virus in te dijken. Dat heeft zo zijn impact op het leven in de wijk: buiten op straat dreigt besmetting, binnen in huizen en werkplekken borrelen oude en nieuwe conflicten op. Het motto: “wanneer mensen volledig op zichzelf zijn aangewezen, komt het allerbeste in hen naar boven… en ook het allerslechtste”. Na 30 dagen zijn de overlevenden andere mensen geworden. Niets is nog wat het was.’

‘Cordon wordt niet in eerste instantie een rampenreeks. Het is een reeks over hoe mensen in de meest onzekere en moeilijke omstandigheden reageren’, zegt Peter Bouckaert, producent Eyeworks Film & TV Drama.

Het ITG verleent voor het eerst zijn medewerking en expertise op gebied van virussen aan een TV-dramareeks en stelt ook zijn gebouwen en infrastructuur ter beschikking. Ook de buitenopnames vinden overigens in Antwerpen plaats.

De regie is in handen van Tim Mielants, die eerder al een aantal afleveringen van ‘Code 37’ voor zijn rekening nam, en het scenario is van Carl Joos, bekend van Flikken, Windkracht 10 en films als De Zaak Alzheimer en The Broken Circle Breakdown. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content