Nieuw VIER-programma ‘Plan B’ is ‘inspiratiemagazine voor vooruitziende Vlaming’

Volgens Woestijnvis wordt het nieuwe VIER-programma ‘Plan B’ eentje dat ‘positivisme uitstraalt en een hoopvolle blik biedt op de toekomst’. De focus ligt op ‘doe het zelf’, maar ook ‘durf het zelf’.

VIER pakt binnen twee weken niet alleen uit met de nieuwe versie van “Man Bijt Hond”, de zender lanceert ook het nieuwe magazine “Plan B”. Volgens de programmamakers van Woestijnvis is het een “inspiratiemagazine voor de vooruitziende Vlaming”.

“Plan B”, een programma dat “positivisme uitstraalt en een hoopvolle blik biedt op de toekomst”, wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden van 18.30 tot 18.55 uur, na “The Simpsons” en voor “Komen Eten”. “Plan B” wil duurzame alternatieven voor onze levensstijl aanreiken. “Via een aantal simpele en kleinschalige ideeën willen we de kijker enthousiasmeren om de wereld stap voor stap een beetje beter te maken”, luidt het.

De focus ligt op “doe het zelf”, maar ook “durf het zelf”: zelf groenten kweken en weer aandacht krijgen voor de seizoenen; stapschoenen aan of de fiets op om de geur van de natuur op te snuiven; eens een dagje vlees overslaan op donderdag/veggiedag en eens een dagje de file overslaan dankzij trein en vouwfiets. Werken onder meer mee aan het programma: acteurs Mathijs Schepers en Titus De Voogt.

Voor het achtste seizoen krijgt “Komen Eten”, voortaan elke weekdag om 18.55 uur, een opfrisbeurt. Zo krijgt het programma een nieuwe generiek en wordt acteur, zanger en komiek Iwein Segers de vaste reporter die elke kandidaat een bezoekje brengt. Jan Eelen, regisseur van onder meer “In de Gloria” en “Het Eiland”, zat de voorbije maanden met de ploeg van “Komen Eten” samen om te coachen en het programma mee op te volgen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content