Nieuw seizoen ‘The Voice’ barst los

Met nieuwe juryleden Axelle Red, Bent Van Looy en Regi Pinxten en vertrouwd gezicht Koen Wauters gaat vanavond het nieuwe seizoen van de talentenjacht ‘The Voice Van Vlaanderen’ van start. Nieuw dit jaar zijn de ‘Blind Blind Auditions’.

Met nieuwe juryleden Axelle Red, Bent Van Looy en Regi Pinxten en vertrouwd gezicht Koen Wauters gaat vanavond het nieuwe seizoen van ‘The Voice Van Vlaanderen’ van start. In de zangwedstrijd nemen de vier coaches het tegen elkaar op om de allerbeste stemmen naar de finale te begeleiden. Ook nieuw dit jaar zijn de ‘Blind Blind Auditions’.

Het nieuwe seizoen vangt aan met een kleine uiteenzetting door Koen Wauters – die voor de derde keer meedoet – voor zijn drie collega’s. Zijn ‘The Voice voor beginners’ werkt wonderwel, want soms lijkt het alsof het viertal er al sinds dag één zit. Er heerst van bij meet af aan heel wat concurrentie tussen de coaches, die zich vol overgave proberen te verkopen aan de betere kandidaten.

Regi lijkt zich helemaal in z’n element te voelen in de rode draaistoel. Zijn ambities zijn dan ook niet mis: “Mijn zintuigen staan op scherp voor The Voice en ik ga voluit voor de winst. Ik wil een stem horen waarmee ik een potentiële wereldhit kan maken.” Regi Pinxten weet waarover hij spreekt. De grote man achter Milk Inc. heeft al zo’n dertigtal top 10-hits op zijn naam staan en weet als geen ander hoe je een succesvol nummer moet schrijven. Hij zette reeds verscheidene artiesten op de kaart en is van plan dat met de Voice-kandidaten niet anders te doen.

Aan goede stemmen geen gebrek, blijkt uit de eerste Blind Auditions. Ondanks dat het programma al twee jaargangen achter de rug heeft, komt er toch nog heel wat talent opdraven. “En dat niveau blijft de hele audities lang behouden,” beweert Koen Wauters, die nu graag eens wilt winnen. De eerste twee edities was Jasper Steverlinck telkens de winnende coach. Wauters zegt de voorbije twee jaar veel opgestoken te hebben: “Ik heb veel geleerd over hoe ik het best nieuw talent kan coachen. Die ervaring wil ik opnieuw benutten. Dit keer om het derde seizoen te winnen”, klinkt de zanger van Clouseau vastberaden.

Blind Blind Auditions

Een nieuwigheid zijn de ‘Blind Blind Auditions’. Tijdens deze audities staan de kandidaten achter een speciaal gordijn, waardoor ook de kijker niet kan zien hoe de ‘mystery guest’ eruitziet. Zo ervaart de kijker thuis hoe het is om – net als de coaches – enkel op het gehoor te moeten vertrouwen. Dat gebeurt één keer per Blind Audition.

Ideaal voor Axelle Red, die op zoek gaat naar heel specifieke stemmen: “Ik zoek een stem die me van mijn stuk brengt, omdat ze me niet alleen raakt, maar omdat ik ze niet kan plaatsen.” Voor de enige vrouwelijke coach was het in het begin wel nog even wennen. “Ik was even vergeten dat niet alleen de kandidaten, maar ook de coaches met elkaar concurreren. Ik probeerde me voor te stellen welke coach het meest geschikt zou zijn voor de stemmen die ik hoorde, in plaats van de beste zangers voor mezelf te kiezen. Zo heb ik wel een vergissing of twee gemaakt. Een moeilijk spel!”

Bent Van Looy, voornamelijk bekend als frontman van Das Pop, legt uit waarom hij meedoet: “Ik heb ja gezegd tegen The Voice omdat ik graag overrompeld word door mooie stemmen, omdat ik gepassioneerde muzikanten de weg wil wijzen en omdat, tot nog toe, de meest interessante dingen niet gebeurd zijn door neen te zeggen.”

Vanavond wordt de aftrap van The Voice van Vlaanderen gegeven met de eerste Blind Auditions. Na zes Blind Auditions zullen ze elk 12 talenten geselecteerd hebben voor hun team, die ze daarna weken lang zullen begeleiden. Daarna volgen de Battles, waarin de kandidaten het rechtstreeks tegen elkaar opnemen.

Tot slot zijn er de Liveshows waar elke coach met een team van 8 talenten aantreedt. De shows staan gepland voor vrijdag 18 april en zullen doorgaan in ’t Kuipke in Gent. Na zes Liveshows zal op vrijdag 23 mei in de grote finale de nieuwe winnaar bekend zijn. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content