Nieuw seizoen ‘De Rechtbank’ op VIER focust op werking van justitie

VIER lanceert op dinsdag 27 november het tweede seizoen van ‘De Rechtbank’. Het Woestijnvis-programma, voordien op Eén, volgt de werking van justitie voor en na een rechtszaak in zes steden of gemeenten.

De documentairemakers filmden voor het nieuwe seizoen van “De Rechtbank”, op VIER, in acht rechtbanken in Antwerpen, Beringen, Dendermonde, Haacht, Leuven en Vilvoorde. “We tonen de werking van justitie op het niveau van de burgers”, zegt reporter Els Roovers.

De eerste reeks van “De Rechtbank”, te zien op Eén, speelde zich af in Gent. Deze keer trokken de reporters van Woestijnvis naar zes steden of gemeenten en acht verschillende rechtbanken. “We belichten de specifieke problemen in een stad en tegelijkertijd volgen we de geschillen in een kleine gemeente”, zegt Roovers.

In Dendermonde en Leuven belicht het programma het werk van de politierechters. In Beringen, Haacht en Vilvoorde volgt het programma het wel en wee in de vredegerechten. In Antwerpen opent onder meer het hof van beroep de deuren voor de camera’s.

Tijdens het vorige seizoen richtten de documentairemakers hun pijlen op de werking van de correctionele rechtbank. In het tweede seizoen volgen ze de werking van justitie voor en na een rechtszaak: het verhoor van een verdachte bij de onderzoeksrechter en de mogelijkheden om na een vonnis in beroep te gaan.

De rechtszaken ontvouwen zich voor de ogen van de kijkers, die samen met de rechters de beklaagden en rechtszoekenden observeren. “Het gaat om feiten die ons allemaal zouden kunnen overkomen, als slachtoffer en als dader”, aldus Roovers. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content