Els Van Steenberghe

Nederlands Theaterfestival is tuk op Belgisch theater

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Zowel NTGent, Abattoir Fermé als Toneelhuis mogen begin september naar Amsterdam reizen om er hun geselecteerde stukken aan het Nederlandse publiek te presenteren.

Gisteren maakte de jury van het Nederlands Theaterfestival de selectie bekend. Vijf producties voor een grote zaal en evenveel producties voor een kleine zaal werden geselecteerd en zullen van 5 tot 15 september 2013 in theaters in de Amsterdamse binnenstad te bewonderen zijn.

In de grote zaal mogen ook twee Belgische voorstellingen pronken. Meer bepaald NTGent met het bejubelde Platonoven Toneelhuis met Orlando, ‘gedragen door de oerkracht van actrice Katelijne Damen’, aldus de jury. Over Platonov schreef diezelfde jury onder meer dat het een ‘onthutsende en ontregelende’ voorstelling is. Verder zijn ook geselecteerd. DE VERLEIDERS: de casanova’s van de vastgoedfraude (Bos Theaterproducties), Don Juan (NNT Noord Nederlands Toneel) en Na de repetitie / Persona (Toneelgroep Amsterdam).

In de klein zaal zal Abattoir Fermé Brief History of Hell, een toegankelijke en lichtvoetige satire die knap in elkaar steekt’. Abattoir Fermé wordt omringd door deze Nederlandse collega’s: Somedaymyprincewill.com (Trouble Man / Sadettin Kirmiziyüz i.s.m. The Sadists, De Sunshine Show(Esther Scheldwacht), mightysociety10 (mightysociety) en 4.48 Psychosis (Thibaud Delpeut / Toneelschuur Producties). spelen, een – aldus de jury – ‘

De jury van het Vlaamse Theaterfestival maakt haar selectie eind mei bekend.

(E.V.S.)

Alle info: www.tf.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content