Narcos, de eerste reeks die de Zuid-Amerikaanse drugsoorlog echt weet te vatten

© Netflix

Enkele dagen na de spectaculaire ontsnapping van de machtige drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman, lanceerde Netflix de trailer van haar nieuwe serie Narcos, over de beruchte Pablo Escobar. Die belooft een genuanceerd beeld te geven van een oorlog die overspoeld wordt door cliché’s.

Hoewel hij al 20 jaar dood is, spreekt de legendarische Pablo Escobar nog steeds tot de verbeelding in Hollywood. Na een film over hem vorig jaar, brengt Netflix nu een serie uit met Pedro Pascal als DEA-agent Steve Murphy en Wagner Moura als Escobar.

Authenticiteit

Het is opmerkelijk hoe gedetailleerd Netflix te werk is gegaan. Moura ziet er niet alleen overtuigend uit als Escobar, hij klinkt ook zo. Hoewel niet perfect – de acteur heeft Braziliaanse roots – spreekt hij met een Colombiaans accent: een geste die Zuid-Amerikanen op prijs weten te stellen. Bovendien werd de serie ook daadwerkelijk gedraaid in Colombia, wat voor Hollywood een gigantische stap richting authenticiteit is. (Mr. And Mrs. Smith werd bijvoorbeeld voor het grootste deel gedraaid in Californië, waardoor menig kijker even geloofde dat Bogotá een haast tropisch warme en vochtige stad is vol palmbomen. Een snelle Google-sessie leert u het tegenovergestelde.)

U hoort ons niet zeggen dat Narcos elk cliché zal mijden – het promomateriaal stelt het hele Zuid-Amerikaanse continent voor als één grote drugsvoorraadkast – maar hopelijk grijpt Netflix de kans om dieper te graven in deze stereotypen om zo te ontdekken waar ze vandaan komen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Slate

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content