Mogelijk 120 banen bij de Vrt op de tocht

© Belga

De VRT moet extra besparen. De raad van bestuur heeft een meerjarenplan goedgekeurd waarin meer dan 32 miljoen euro besparingen worden voorzien. Mogelijk verdwijnen er de komende drie jaar telkens 40 banen.

De VRT moet extra besparen. De middelen uit dotatie- en reclame-inkomsten volstaan niet meer. De raad van bestuur heeft een meerjarenplan goedgekeurd waarin meer dan 32 miljoen euro besparingen worden voorzien. Mogelijk verdwijnen er de komende drie jaar telkens 40 banen. De directie wil naakte ontslagen vermijden.

De VRT moet net als alle Vlaamse overheidsinstellingen besparen. De aanhoudende crisis heeft bijkomend nog eens een effect op de reclame-inkomsten, die geen gelijke tred meer houden met de stijgende kosten, zegt de openbare omroep in een persbericht.

De komende jaren zal de VRT de broeksriem verder aanhalen: volgend jaar moet 7,8 miljoen euro worden bespaard, het jaar nadien 10,6 miljoen euro en in 2015 13,8 miljoen euro.
De besparingen “kunnen ook deels een invloed op het personeelsbeleid”. De directie “schat” dat de volgende drie jaar telkens om 40 mensen gaan. “We willen dat absoluut zonder naakte ontslagen doen”, zegt gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter op de VRT-televisie.

Het plan is donderdag aan de vakbonden toegelicht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content