‘Midnight In Paris’ van Woody Allen opent filmfestival Cannes

© Reuters

Met de wereldpremière van ‘Midnight In Paris’, de nieuwste komedie van Woody Allen, is woensdagavond het 64e filmfestival van Cannes van start gegaan.

Knack Focus volgt het filmfestival van Cannes op de voet. Lees meer.

Het is al de vijfde keer dat Woody Allen het filmfestival mag openen. ‘Midnight In Paris’ is Allens eerbetoon aan de Lichtstad in het algemeen en aan het Parijs uit de eerste helft van de twintigste eeuw in het bijzonder, toen de stad nog bevolkt was met artiesten, van schrijvers tot schilders tot cineasten.

Een kleine rol, die van museumgids, wordt gespeeld door de Franse presidentsvrouw Carla Bruni, die bij de première niet aanwezig was, officieel wegens “professionele en/of privé-redenen”.

Wel present op de rode loper waren Claudia Cardinale, Claude Lelouch, Lambert Wilson, Faye Dunaway, Antonio Banderas en Melanie Griffith, Salma Hayek, en uiteraard de voorzitter van de jury Robert De Niro, geflankeerd door Uma Thurman en Jude Law.

Als voorfilm werd de kortfilm in kleur van Meliès vertoond, ‘La Voyage Dans La Lune’, van 1902, maar magnifiek gerestaureerd met toegevoegde muziek van Air.

En aan de Italiaanse cineast Bernardo Bertolucci werd door De Niro een Gouden Palm overhandigd, een nieuw initiatief van het festival om aan het begin een Gouden Palm uit te reiken aan een filmer die hem nooit heeft gekregen.

Het filmfestival van Cannes eindigt op zondag 22 mei. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content